У Харкові в суботу, 4 липня, синоптики зафіксували новий температурний рекорд. Про це розповіли в Харківському регіональному гідрометцентрі.

За словами співробітниці центру Валентини Муратової, в цей день була зафіксована найвища температура липня, саме для Харкова – 36 градусів у тіні. Попередній рекорд фіксували в 1954 році, - тоді стовпчики термометрів «доповзли» до 35,2 градусів вище нуля.

"36 градусів спеки - це рекорд температури саме цієї дати, 4 липня. В області було до 38 градусів вище нуля. Абсолютний максимум місяця в даний час - 38,8 градуси тепла у Харкові у 1931 році", - зазначила синоптик.

Вона також додала, що липень ще може піднести харків'янам погодні сюрпризи – вже в неділю, 5 липня, термометри можуть показати 35 градусів вище нуля, у той час як максимальне значення спеки в цей день, зафіксовані синоптиками у Харкові, становило 33,8 градусів зі знаком «плюс».

Нагадаємо, синоптик обіцяє по-справжньому гарячу погоду в Україні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, риштування під Тернополем заполонили люди з кошиками.

Також Знай. ua писав, що над морем в Кирилівці відкрився "портал" до Бога.