Правоохоронці затримали 44-річного жителя Полтави, який зламував особисті інтернет-кабінети клієнтів Полтававодоканалу і міняв показання лічильників.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на начальника відділу протидії кіберзлочинів в Полтавській області Олександра Ведмідського.

Як виявилося, одним полтавчанам чоловік приписував десятки кубометрів води, іншим навпаки – списував борги. Спіймали Хакера і знешкодили, а його комп'ютер зараз вилучили для експертизи.

кіберполіція, скріншот з відео
кіберполіція, скріншот з відео

"Одним клієнтам Полтававодоканалу він приписував десятки кубометрів – від 30 до 50, іншим ставив нуль, списуючи таким чином заборгованість. Підприємству це заважало складати звітність, окремі полтавці змушені платити великі суми за непотребленную воду і розбиратися з проблемою в Полтававодоканалі. У підсумку представники підприємства звернулися за допомогою в кіберполіцію", – розповів Ведмідський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів
Показати ще

На питання про те, як хакер зламував особисті кабінети, чиновник повідомив, що той "обійшов" всі паролі.

За наданою поліцією інформації, хакер свого часу закінчив радіотехнічний ВУЗ у Полтаві, його служба в армії також була пов'язана з радіотехнікою.

хакери
хакери

"Поки що мова не йде про матеріальну зацікавленість хакера, але на всі питання відповість експертиза, яка зараз проводиться", – кажуть полтавські правоохоронці.

Поліцейські сказали, що хакер визнав свою провину, і якщо вона буде доведена в суді, то йому загрожує до п'яти років обмеження волі.

У свою чергу в Полтававодоканалі закликали городян, які не згодні з нарахованими сумами, звертатися за консультаціями в службу обліку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ПриватБанк підозрюють у зливі даних клієнтів шахраям – розслідування ЗМІ

Як повідомляє портал «Знай.ua» Малолітній хакер заволодів "брудною білизною" мільйонів - продавав секретні дані за скажені гроші

Також «Знай.ua» писав, що Українські копи "прогавили" бази даних — клан шахраїв спустошив кишені громадян на сотні тисяч