В квартиру харків'янки залетів широковухий складчатогуб - унікальний кажан, якого раніше в наших краях не зустрічали. Це перша в Україні фактична знахідка представника цього рідкісного виду.

Про це повідомила прес-служба "Фельдман Екопарку".

Як розповіли в Фельдман Екопарку, жінка, побачивши кажана в своєму будинку, зателефонувала в колл-центр з проханням забрати несподіваного гостя з її квартири.

«Ми прибули на місце і були вкрай здивовані знахідкою незвичайного для нашого регіону істоти. Забрали його на реабілітацію і трохи пізніше встановили вид– це виявився широковухий складчатогуб з сімейства бульдогових кажанів. Це наукова сенсація: у нашому регіоні такі рукокрилі не водяться. Їх ареал значно південніше – Кавказ, Балкани, Середземномор'ї, можливо — Крим », - відзначили фахівці.

кажан, фото: Фельдман Екопарк
кажан, фото: Фельдман Екопарк

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У Криму їх реєстрували років десять тому і не наживо, а тільки по записах ехолокаторів.За словами ветеринарів, зазвичай широковухі складчатогуби живуть в скелях, хоча в Північній Америці їх можна зустріти в щілинах під мостами.

Як цей дорослий самець опинився в Харкові – залишається загадкою. Імовірно, миша могла потрапити в наше місто в залізничному вагоні або «приїхати» на фурі разом з вантажем.

Ще одна з версій– глобальне потепління вплинуло на тваринний світ і з часом українські міста заселить новий вид південних кажанів.

Після реабілітації складчатогуба планують відвезти за сотні кілометрів і випустити у звичне для нього середовище.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В квартиру днепрянки увірвалася зубаста тварюка — тече кров і лякає одним лише виглядом

Як повідомляє портал «Знай.ua» Дніпрянка ледь не стала жертвою ненажерливого монстра з крильцями

Також «Знай.ua» писав, що Вчені виявили купу нових коронавірусів у кажанів - по кожному на вигляд