У Харкові міськрада присвоїла звання "Почесний громадянин міста Харкова" чотирьом людям.Відповідне рішення сьогодні, 24 червня, прийняли депутати міськради на черговій сесії.

Про це передає прес-служба Харківського міського ради, пише Depo.Харьков.

За присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова" чотирьом людям проголосували 67 депутатів, рішення прийнято одноголосно.

Так, почесні звання отримали директор одного з найстаріших закладів освіти Харкова, гімназії №6 "Маріїнська гімназія" Олександра Зуб, бізнесмен Олександр Ярославський, голова Харківської організації Національної спілки художників України Віктор Ковтун та перша ракетка України, член національної збірної з тенісу Еліна Світоліна.

Олександр Ярославський
Олександр Ярославський

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

До того ж, депутат Олена Горошко запропонувала присвоїти звання "Почесного громадянина Харкова" Євгену Мамуту. Свою позицію вона обґрунтувала тим, що випускник ХПІ є єдиним на пострадянському просторі лауреатом премії "Оскар". Крім того, в 2012 році Мамут залишив відбиток руки на харківській "Алеї Слави" і не раз підкреслював зв'язок з рідним містом. Проте Геннадій Кернес заявив, що це питання можна розглянути в наступному році.

Вручення та святкова церемонія пройде 23 серпня – в День Харкова.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Геніальний художник Іван Марчук відзначив своє 84-річчя, - "бог живопису" з-під Тернополя

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кернес плюнув в обличчя патріотам: слідом за скандалом з Жуковим у Харкові відкрили пам'ятник генералу КДБ

Також «Знай.ua» писав, що Чверть століття з "Людиною року". Літопис сучасного успіху. Історія № 2: Лілія Подкопаєва