Через велику кількость інфікованих на коронавірус, Україна з 22 червня знову повертається до посилення карантину, але поки адаптивного. Це означає, що якщо будуть вводиться обмеження, то лише в окремих регіонах і населених пунктах. Тому з 22 червня рішення про посилення карантину в Харківській області буде приймати місцева влада.
Про це пише "ГородХ".

Згідно з урядовим постановою від 17.06.2020 №500 значно посилюється роль головного санітарного лікаря області. За його поданням обласна комісія КТЭБ та НС може розглядати питання про закриття окремих населених пунктів або напрямків діяльності.

У МОЗ попереджають: якщо не дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, то ймовірний сценарій повернення до більш суворого карантину - закриття метро, дитячих садків, обмеження роботи кафе, ресторанів, готелів і т. д.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Згідно з документом, з метою обмеження скупчення громадян у транспорті з 22 червня і на період дії карантину робочий день в органах виконавчої влади, інших держструктурах, органах місцевого самоврядування рекомендовано починати о 8:00, у центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України, установам освіти - в 10:00.

Також на початок роботи з 10.00 рекомендовано перейти підприємствам оптової і роздрібної торгівлі, авторемонтним майстерням, поштою, установ культури, спорту, розваг і відпочинку.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Органам місцевого самоврядування рекомендується скоригувати маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення людей на роботу і додому.

В умовах чергового етапу карантину, як і раніше, необхідно дотримуватися дистанції, носити маску в продуктових магазинах, магазинах та інших громадських установах, а також громадському транспорті. Перебуваючи на вулиці мати при собі документи, що посвідчують особу.

Так само з 22 червня по 31 липня заборонено:

  • діяльність дитячих таборів;
  • масові заходи (культурні, розважальні, спортивні, релігійні та ін) за участю більше однієї людини на 5 кв. м площі. Фізична дистанція між учасниками — не менше 1,5 м;
  • відвідування навчальних закладів в групах більше 10 осіб, крім участі ЗНО, вступних та інших іспитів;
  • перевозити пасажирів у громадському транспорті більше, ніж кількість місць для сидіння;
  • самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
  • відвідувати установи соцзахисту, в яких знаходяться літні люди, особи з інвалідністю;
  • проводити планову госпіталізацію, якщо заповнюваність ліжок у регіоні більше 50% (крім випадків, коли перенесення госпіталізації означає ризик для життя, здоров'я пацієнта).

Також до кінця карантину іноземці та особи без громадянства не можуть перетнути український кордон, якщо у них немає поліса страхування витрат, пов'язаних з лікуванням COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Карантин продовжили на 40 днів, які обмеження будуть діяти до кінця липня

Як повідомляє портал «Знай.ua» В Запоріжжі наливайка влаштувала "бенкет під час чуми" - наливка дітям і галасливі вечірки в розпал карантину

Також «Знай.ua» писав, що Від чашечки Зеленського до ресторану Тищенко — українцям показали, як політики "сновигали" під час карантину