Громадські активісти, волонтери, митці, а також небайдужі харків'яни виступили на захист української мови.

Про це пише МГ "Об'єктив" з посиланням на YouTube-каналі “Мова. Харків”.

Відеозвернення до президента України Володимира Зеленського активісти опублікували на YouTube-каналі “Мова. Харків”.

Активісти заявили про те, що українська часто століттями зазнавала утисків і сьогодні її захищає закон про мову. Однак депутати правлячої партії вкотре намагаються внести зміни до закону, що може призвести до “тотальної русифікації” шкільної освіти, – говориться у відеозверненні.

Харків’яни заявили про утиски української мови з боку влади і закликали припинити їх.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Нагадаємо, українські громадські та культурні діячі, журналісти та політики звернулись до народних депутатів з вимогою зняти з розгляду проєкти законів, якими вносяться зміни в закони про мову і освіту. Про це вони написали у відкритому зверненні, розміщеному у Facebook.

Обурення підписантів звернення викликав законопроєкт №2362 авторства нардепа від "Слуги народу" Максима Бужанського. Зазначається, що наразі ніщо не заважає школам перейти на українську мову навчання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Зеленський нічого не зробив з обіцяного - Медведчук хоче заставити президента відповісти на головні питання

Як повідомляє портал «Знай.uа» От Зеленского требуют отмены послаблений карантина - "Без этого мы можем прожить"

Також «Знай.uа» писав, що Зеленський випив кави з Єрмаком і Ляшком за 34 тисячі – закон один для всіх