У Харкові за підозрою в розтраті державного майна на заводі "Електроважмаш" проводяться обшуки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, під час досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 років посадовими особами підприємства укладено низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів і запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалася безпосередньо з ДП "Завод "Електроважмаш" на Брянський машинобудівний завод, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів в Росії.

Всі платежі проводилися в російських рублях. При цьому продукція ДП, яка і так перебуває у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалася за вартістю, значно нижче фактичної собівартості.

джерело: Прокуратура Харківської області
джерело: Прокуратура Харківської області

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки В Україні почнуть готувати школярів до реального життя: скасовують 11-річку та змінюють предмети
Показати ще

За попередньо встановленими даними, в результаті здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству завдано збитків на суму 1,1 млн грн.

Досудове розслідування здійснює Індустріальний ВП ГУНП в Харківській області, оперативне супроводження – Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Зараз в приміщеннях ДП "Завод "Електроважмаш" проводяться обшуки з метою вилучення доказів злочинної діяльності чиновників підприємства, зокрема – з реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

джерело: Прокуратура Харківської області
джерело: Прокуратура Харківської області

Харківської місцевою прокуратурою № 3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства "Завод "Електроважмаш" за ч. 4 ст. 191 КК України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Глава податкової Києва намагався всучити $6 млн керівництву НАБУ і САП і поплатився за хабар

Як повідомляє портал «Знай.ua» Рейдер-невдаха Олександр Гринько - як з тріском вилетіти зі списку "Форбс"

Також «Знай.ua» писав, що Мангеру лікарня не допоможе - суд постановив затримати можливого замовника вбивства Гандзюк