У Харкові мати курсанта Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ" скаржиться на знущання і пресинг, яких зазнають діти в навчальному закладі. Про це вона написала у співтоваристві «Харків 1654» у соціальній мережі Facebook.

"Мені набридли ці знущання. Таке враження, що дитина не вчитися пішов, а потрапив на зону. От такі "шмони" влаштовують в казармі Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ", прям як на зоні», - написала вона, публікуючи фото з навчального закладу.

Скрін, «Харків 1654» Facebook

За її словами, начальник курсу регулярно ображає і принижує солдатів, «спілкується з ними виключно матом». При цьому вище керівництво не вживає жодних заходів.

«Також не дотримується розпорядок, замість вільного часу (під час якого їм треба готуватися до сесії), їх змушують робити різні роботи по частині. Іноді до самого відбою», - продовжує жінка. Вона зазначає, що «багато курсанти хочуть кинути навчання тільки з-за цього офіцера. Він не вміє поводитись із людьми, не може організувати колектив». В колективі процвітає дрібне злодійство, буллінг, стукацтво.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Ще й умови проживання в казармі кошмарні! Взимку було дуже холодно (15°), гарячої води на всіх не вистачає, так як один бойлер на майже 100 осіб. Якщо плануєте туди поступати - подумайте 1000 разів!" - попереджує мати солдата.

Фото: «Харків 1654», Facebook
Фото: «Харків 1654», Facebook

Фото: «Харків 1654», Facebook
Фото: «Харків 1654», Facebook

Фото: «Харків 1654», Facebook
Фото: «Харків 1654», Facebook

«Підтримую мати майбутнього офіцера. Офіцер - це гідність, взаємоповага, статус, а не тільки підготовка до спартанських умов. Радянська школа ламала волю і часто ставило метою зламати особистість, зробити з нього тільки виконавця наказів для вирішення бойового завдання. Іноді це виправдано, іноді ні. І вже буллінг і зневага зовсім неприпустимі, особливо коли війна, а навпаки, екіпаж, взвод, бригада повинна бути єдиною командою, це запорука перемоги. Нетерпимість повинна бути тільки до ганебних вчинків, наркотиків, здирництво і слабкою бойової підготовки від офіцерів, курсанти повинні просто вимагати сучасного якісного навчання і озброєння, і вже ніяк не хозработ замість навчання», - пишуть в коментарях.

«Ліжечка в них дерев'яні. Тьху. Де залізні та двоярусні? Такі пестуни і виростуть», - обурюються інші.

Нагадаємо, армія Путіна застала ВСУ несподівано перед обміном полоненими - пустили в хід гранатомети і кулемети.

Раніше портал "Знай.иа" повідомляв, що бійці ВСУ мужньо відбили атаку терористів під Попасною – хто з мечем до нас прийде.

портал "Знай.иа" писав, що українські курсанти-танкісти сформували військовий ешелон, фото і відео посиленої підготовки.