В Харкові під час виконання робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків юридичні особи умисно завищили у п'ятикратному розмірі вартість використаного обладнання. Матеріальний збиток бюджету Харкова становить понад 800 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що службові особи підприємств-підрядників здійснювали закупівлю світлового обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання в кілька разів. Після цього службові особи Департаменту житлового господарства Харківської міської ради здійснювали прийняття зазначених робіт і перераховували фінанси на розрахункові рахунки зазначених підприємств-підрядників. Загальний розмір укладених договорів – близько 28 млн грн, з яких 13 млн грн в даний час перераховано на розрахункові рахунки підприємств-постачальників.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

8 травня правоохоронці провели одночасно 20 обшуків за місцем розташування офісних приміщень підприємств-підрядників, у Департаменті житлового господарства та комунальному підприємстві Харківської міської ради, а також за місцем проживання посадових осіб і працівників зазначених підприємств і установ. Під час проведення обшуків була вилучена первинна бухгалтерська і фінансово-господарська документація, яка має значення для встановлення обставин вчинених кримінальних правопорушень.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

11 червня співробітники правоохоронних органів провели 8 обшуків за місцем проживання спеціаліста Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та за місцем проживання і роботи посадових осіб суб'єктів господарювання. Під час проведених заходів виявили та вилучили неспростовні докази протиправної діяльності.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

фото: Національна поліція
фото: Національна поліція

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Львівщині затримали рекетирів, кошмаривших перевізників, - "300 гривень з пасажира або спалений автобус"

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Біс" поплутав — СБУ затримала бойовика з небезпечної угруповання, катував військових і знімав на відео

Також «Знай.ua» писав, що Співпрацювали з російськими компаніями, що фінансують терористів — СБУ заблокувала роботу call-центру на Донбасі