У Харкові тільки три міські пляжі з шести офіційно отримали дозвіл на відкриття купального сезону. Про це сьогодні, 11 червня, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Харківської міськради повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна.

Передає прес-служба Харківської міської ради.

За словами Колодної, на території Харкова розташовано шість пляжних зон відпочинку: Олексіївський лугопарк, Журавлівський і Удянський гідропарки, а також Основ'янський, Безлюдівський і Петренківський водойми.

Перед початком літнього сезону комісія у складі фахівців Департаменту комунального господарства, спільно з представниками адміністрацій районів і Держпродспоживслужба перевірила всі ці пляжі на дотримання вимог правил благоустрою на території місць масового відпочинку харків'ян біля води. За підсумками ревізії тільки три з шести відповідають всім санітарним нормам і отримали дозвільні документи на відкриття купального сезону — це Олексіївський лугопарк, Журавлівський гідропарк і Безлюдівська водойма.

український пляж
український пляж

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Удянський гідропарк, Основ'янський і Петринківський водойми заборонені для купання. Там немає відповідальних орендарів, які могли б привести в належний санітарно-технічний стан ці пляжі і взяти дозвіл на благоустрій та підтримку чистоти», — сказала Колодна.

При цьому вона додала, що на всіх міських пляжах є доступ до води, облаштовані медичні та рятувальні пости, які повністю укомплектовані всім необхідним: кругами, жилетами, човнами, комплектами аквалангіста, мегафонами, апаратами для вентиляції легенів тощо Пости будуть працювати щоденно з 8:00 до 20:00.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кияни вирвалися з карантину на пляжі - як запалювали гарячі українці в перші дні червня

Як повідомляє портал «Знай.ua» Відпочинок на курортах Азовського моря в 2020, скільки буде коштувати житло та харчування в розпал сезону

Також «Знай.ua» писав, що Буряк спустив на пляж в Запоріжжі 40 мільйонів, городяни прозріли - "Зроблено через ж**у"