У зустрічі з президентом України, 2 червня, взяли участь ректор університету імені Каразіна Віль Бакіров, а також проректор юридичного університету імені Ярослава Мудрого В'ячеслав Комаров.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками кращих закладів вищої освіти України, серед яких були і харків'яни. У зустрічі від Харкова взяли участь ректор Харківського національного університету імені Каразіна Віль Бакіров, а також проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого В'ячеслав Комаров.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

За словами Володимира Зеленського, в Україні існує гострий кадровий голод, і цю проблему має вирішувати вища освіта.

"Якщо ми нічого не будемо вирішувати саме з вами, то кадровий голод в країні так і залишиться. Цю проблему держава має вирішувати спільно з вищою освітою", – сказав Зеленський.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Арсен Аваков і Володимир Зеленський, скріншот
Арсен Аваков і Володимир Зеленський, скріншот

Також президент вважає, що потрібно залучати до роботи талановитих студентів, адже в Україні навчається більше мільйона студентів, але більша частина з них не горить бажанням залишатися на батьківщині, а з тих, хто залишається,багато не працюють за отриманою спеціальністю.

"Навіщо ви витрачали свій досвід, навіщо держава витрачала свої гроші, якщо ми потім не можемо залучити цих справді талановитих студентів?" - звернувся Зеленський до учасників зустрічі.

студенти, скріншот з відео
студенти, скріншот з відео

В майбутньому в Україні хочуть створити законодавчі умови для розвитку системи вищої освіти та її подальшої еволюції. Відтепер в контрактах з ректорами будуть з'являтися показники ефективності за певний час і механізми перевірки цих показників.

Керівники вузів також акцентували увагу на важливості розвитку науково-дослідної інфраструктури, залучення іноземних студентів, розвитку мережі гуртожитків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кабмін оточили обурені українці, готові "ночувати" в Зеленського - що вимагають протестувальники

Як повідомляє портал «Знай.ua» Юні харків'яни показали Зеленському своє "держава в смартфоні", страшно глянути - "школа руйнується, їмо стоячи і вчимося в коридорах"

Також «Знай.ua» писав, що Пресконференція Володимира Зеленського - інвестиційний офіс, "кадровий голод" і мільярдні вливання в Україну