У Харкові затримали групу зловмисників, які "торгували" посадами держслужбовців.

Про це стало відомо з офіційного сайту СБУ.

Як стало відомо, оперативники встановили, що організував нелегальний бізнес одесит спільно з киянином. Шахраї обіцяли своїм клієнтам лобіювати їх призначення на керівні посади в органах державної влади і в правоохоронних органах. Зловмисники представлялися чиновниками чинної влади і посилалися на близькі зв'язки з керівниками Верховної Ради, парламентських фракцій і міністрів.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Співробітники СБУ встановили, що зловмисники планували отримати 1 млн доларів за нібито вирішення питання про призначення кандидата на посаду голови Харківської обладміністрації. Ще 100 тис. доларів шахраї планували отримати за призначення на посаду начальника ГУ Державної податкової служби Харківщини.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше правоохоронні органи задокументували факт отримання зловмисниками від харків'янки 60 тис. доларів. Саме в таку суму вони оцінили "допомогу" в отриманні мандата народного депутата на довиборах у парламент.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Злочинці були затримані в одному з ресторанів Харкова під час отримання завдатку в сумі 150 тис. доларів за призначення обох чиновників: 100 тис. доларів за посаду губернатора, 50 тис. доларів – за начальника податкової.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), та обрання щодо них запобіжного заходу.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Операція з викриття та документування протиправної діяльності відбувалася Управлінням СБУ в Харківській області спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби зі слідчими Шевченківського райвідділу поліції ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 1.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Тернополі спритний аферист розводить городян на тисячі одним телефонним дзвінком

Як повідомляє портал «Знай.ua» Держали в страху все Закарпаття — СБУ знешкодила небезпечну бандитське угрупування на чолі з депутатом

Також «Знай.ua» писав, що СБУ накрила велику аферу з інтернет-магазинами: "впарювали" іРһопе, GoPro, навігатори і багато що інше