У Харкові вводиться черговий етап послаблення карантину. В регіоні будуть запущені поїзда між містами. При цьому в Моз опублікували ряд обов'язкових до виконання правил, які допоможуть утримати захворюваність на низькому рівні.

зокрема, потрібно забезпечити перебування в приміщеннях вокзалів не більше 1 людини на 10 квадратних метрів площі. Також пасажири повинні дотримуватися дистанцію в 1,5 метра. Всі присутні в поїздах і приміщеннях вокзалів повинні бути в масках.

Перед початком зміни працівники станцій, вокзалів та інші працівники залізниці повинні проходити вимірювання температури. У приміщеннях станцій та в поїздах необхідно дезінфікувати всі поверхні.

У Харкові пустили поїзда фото: скріншот

Якщо поїзди слідують в області, які ще не перейшли на наступний рівень зняття карантину, то заповнюваність таких складів повинна бути не більше 50% з обов'язковою наявністю масок і рукавичок. Якщо ситуація із захворюваністю в регіоні буде погіршуватися, то у місцевої влади з'явиться можливість закрити транспортне сполучення. У поїздах заборонено готувати і продавати готові страви і продукти харчування крім бутильованої питної води.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Варто відзначити, що нещодавно в Дніпрі запустили залізничне сполучення з іншими містами країни. Квитки вже у продажу. Зокрема, можна виїхати на нічних поїздах і на Інтерсіті+. Традиційні нічні поїзди тепер курсуватимуть без плацкартних вагонів.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що в Дніпрі запустили залізничне сполучення.

Знай писав, що Укрзалізниця озвучила правила для пасажирів, яких пустять у вагони.

Нещодавно Знай передавав, що країни ЄС відкривають кордони, куди можна поїхати відпочити влітку.