З першокурсниками Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» вже кілька тижнів проводяться практичні заняття на полігоні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Під чуйним керівництвом досвідчених офіцерів курсанти навчаються розмінуванню, наданню домедичної допомоги, орієнтування на місцевості, виживанню в екстремальних умовах.

джерело: Міністерство оборони України
джерело: Міністерство оборони України

"Перш за все ми намагаємося дати першокурсникам ази військової справи, якими повинен володіти кожен військовослужбовець. Заняття проводять в польових умовах, максимально наближених до бойових. Також у ролі керівників на навчальних місцях ми залучаємо офіцерсько-викладацький склад з бойовим досвідом", — розповів офіцер Військового інституту танкових військ НТУ «Харківський Політехнічний Інститут» полковник Олег Чернявський.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

джерело: Міністерство оборони України
джерело: Міністерство оборони України

Під час польового вишколу майбутні офіцери вже відпрацювали підготовку до розвідки та розмінування місцевості, маскування бойової техніки із застосуванням природного і штучного укриття, практично здійснили штурм будівлі і відбили напад умовного противника. До того ж, курсанти навчилися надавати першу невідкладну допомогу пораненим в польових умовах.

джерело: Міністерство оборони України
джерело: Міністерство оборони України

Також одним з важливих етапів практичних занять стало подолання психологічної смуги перешкод. Першокурсники діяли у складі бойових розрахунків, використовуючи тактику дій механізованого відділення. Крім цього, для психологічного загартування всі дії супроводжувалися шумовою імітацією.

Заняття хоч і досить виснажливі, але цікаві і повчальні, як розповідають курсанти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Тендітна українка показала чоловікам, як потрібно пірнати - ВСУ, зустрічай водолаза в спідниці

Як повідомляє портал «Знай.ua» Українські курсанти-танкісти сформували військовий ешелон, фото і відео посиленої підготовки

Також «Знай.ua» писав, що Українські захисники влаштували справжнє свято на передовій – в масках і зі свічками