На Харківщині був затриманий бойовик танкового підрозділу так званої "ДНР". Чоловіка, який прямував до Росії, затримали на пропускному пункті «Гоптівка».Оперативники СБУ встановили, що уродженець Авдіївки Донецької області служив у складі «1-го армійського корпусу» псевдореспубліки.Про це повідомив керівник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула. За його словами, бойовик приїхав в Харківську область нелегально, щоб відвідати своїх родичів.


Контррозвідка СБУ зафіксувала факт перебування бойовиків на підконтрольній української влади території і затримала його під час повернення до незаконного збройного формування через кордон з Російською Федерацією. У чоловіка вилучили виданий терористами "військовий квиток" і посвідчення фейкового "громадського руху". Крім того, в телефоні та на ноутбуці в бойовика також були виявлені фото і відео, що підтверджують його службу і застосування зброї.

джерело: СБУ
джерело: СБУ


У ході досудового розслідування встановлено, що житель Авдіївки, перебуваючи в Донецьку, вступив у незаконне збройне формування так званої ДНР, а саме в танковий батальйон фейкового міністерства оборони псевдореспублики.

Протягом серпня – листопада 2016 року бойовик «ДНР» здійснював бойове чергування в Петровському районі Донецької області.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Фігуранту оголосили підозру ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 148 тис. грн.

джерело: СБУ
джерело: СБУ

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Окупанти обстріляли позиції ВСУ і поранили наших захисників, удар не змусив довго чекати

Як повідомляє портал «Знай.ua» На Донеччині ліквідували небезпечного найманця Путіна, фото бойовика

Також «Знай.ua» писав, що Найманців Путіна приводять у повну бойову готовність на Донбасі, ватажок бойовиків Пушилин проговорився