Слідчі територіального управління ДБР, яке розташоване у місті Полтаві, викрили злочинну групу, до складу якої входили цивільні особи та військовослужбовці — керівники середньої ланки. Група займалася розкраданням пального в одному із центрів забезпечення Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Досудове розслідування здійснюється за фактом викрадення, привласнення військового майна, а також заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 410 ККУ)",- написано у повідомленні.


За попередньою інформацією, військові вивозили із частини бензин та дизпаливо невеличкими партіями, після чого продавали місцевим підприємцям.

Правоохоронними органами задокументовано 3 епізоди продажу загальним обсягом понад 5 тонн.

Під час шести обшуків, проведених у службових приміщеннях центру забезпечення Збройних Сил та за місцями проживання фігурантів справи, правоохоронці виявили докази корупційної діяльності, а також гроші, одержані від оборудки.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

джерело: ДБР
джерело: ДБР

У даний час вирішується питання щодо повідомлення учасникам злочинної групи про підозру та встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

Процесуальне керівництво досудовим розслідування у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. Оперативний супровід — Управління Служби безпеки України у Харківській області.

джерело: ДБР
джерело: ДБР

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ДБР відкрила кримінальну справу проти міністра інфраструктури Криклія

Як повідомляє портал «Знай.uа» Бабіков поспішав відзначити своє призначення, що зламав руку "під шофе": скандальний претендент на місце глави ДБР осоромився на торжестві - ЗМІ

Також «Знай.uа» писав, що Під Києвом віддали під суд "перевертня" в погонах, підозрюваного у зґвалтуванні ув'язненої - протигаз, тортури і постріли над головою