Прокуратура разом з працівниками поліції у Харківської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом торгівлі людьми у формі вербування та переміщення осіб з використанням обману та уразливого стану, вчиненої з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці (ч. 2 ст. 149 КК України).

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Юрій Ковальов, у ході досудового розслідування встановлено, що на території Харківського району Харківської області виявлено двох осіб, 56-річного чоловіка та 60-річну жінку, які займалися вербуванням і переміщенням людей для подальшої експлуатації у вигляді примусової праці на власному фермерському господарстві. Вони організували пошук та підбір працівників – громадян з уразливим станом, та примушували їх до праці. Їх вони утримували за допомогою боргової кабали через систематичне накладення штрафів за невиконання окремих робіт праці, а також за допомогою психологічного чи фізичного впливу.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція


У ході обшуків, проведених прокуратурою області спільно з Управлінням боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГНУНП в Харківській області, виявлено 9 осіб, які піддавалися примусовій трудовій експлуатації та не отримували заробітну плату. Серед них: троє жінок, п'ятеро чоловіків, 1 неповнолітня особа. Крім того, вилучено 66 бойових патронів та 1 запал від гранати.

На фермі працівники доглядали за більш ніж 80 голів великої рогатої худоби та за домашніми тваринами.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Поліцейські вилучили чорнові записи з, начебто, виплаченими грошовими коштами за виконану роботу та з відмітками про борги за несплачену роботу, боргові записки працівників роботодавцям за отримання їжі та напоїв, цигарок, оригінали документів, що підтверджують особи працівників, які працюють на теперішній час та працювали раніше, відеореєстратор, установчі документи фермерського господарства, мобільні телефони.

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Харківській області. Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння злочину, та громадяни, які також постраждали від протиправної діяльності фермерів. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людиною у формі вербування та переміщення особи з використанням її обману та уразливого стану, вчинені з метою трудової експлуатації у вигляді примусової праці).

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування триває, проводяться першочергові слідчі дії.

фото: Прокуратура Харківської області
фото: Прокуратура Харківської області

джерело: Національна поліція
джерело: Національна поліція

Обязательно подпишись на наш канал в Viber, чтобы не пропустить самое интересное

Напомним, ранее Під Києвом віддали під суд "перевертня" в погонах, підозрюваного у зґвалтуванні ув'язненої - протигаз, тортури і постріли над головою

Как сообщает портал «Знай.ua» У Києві схопили звіра, який гвалтував 13-річного хрещеника - зливав відео в мережу

Также «Знай.ua» писал, что Поклонська не витримала "натиску" СБУ та назвала прокуратуру України цирком – "Ще не набридло?"