Стали відомі подробиці побиття у Харкові лауреата премії "Гордість країни" Івана Литвинова. Вдалося дізнатися обидві сторони конфлікту. Про це пише NewsRoom

Нагадаємо, інцидент стався минулого тижня у Харкові в районі Левади. На відеозаписі видно, як чоловік руками та ногами б'є хлопця, який не чинить ніякого опору. Як з'ясувалося згодом, постраждалим виявився безбатченко, лауреат премії "Гордість країни" Іван Литвинов. А незабаром стало відомо ім'я агресора, ним виявився боєць Нацгвардії Степан Мариняк. За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 КК України ("хуліганство").

Як розповів Іван Литвинов, перед побиттям у нього сталася перепалка з співробітниками патрульної поліції, які нібито ображали бездомних. При цьому чоловік визнає: у цей момент він був не тверезий. Випадковим свідком діалогу став один з майбутніх кривдників. Викликавши на місце події ще один екіпаж поліції, Литвинов подався до вбиральні, на виході з якою зіткнувся з компанією з трьох осіб. Після короткої перепалки один з них почав бити харків'янина.

"Мене били і руками, і ногами. Він мені кричав, що я повинен допомагати зоні АТО, що мені "ксиву" (помічника депутата - Авт.) купив батько. Але йому повідомив, що у мене немає ні тата, ні мами. Мені стало погано, я викликав медиків, мене відвезли в швидку, зняли побої. А на наступний день я втратив свідомість. Зараз у мене бажання покарати - і все",- розповідає Литвинов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Боєць Нацгвардії Степан Мариняк також розповів свою версію того, що сталося. За словами молодої людини, Литвинова він помітив, коли той сперечався з копами.

"Він кричав: "Так ви знаєте взагалі, хто я? Я помічник депутата!". Я зробив йому зауваження. У відповідь почув: "Ти хто такий?". Відповів, що боєць АТО. Він каже: "Та мені пох*й на АТОшников", - говорить Мариняк. - Ну, ви зрозумійте мене. Там пацани гинуть, інші нас тут захищають, якщо б він комусь із їхніх матерів таке сказав? Я зірвався, так. З цього таку історію зробили, хоча це він провокував".

За фактом події поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 296 КК України ("хуліганство"). Крім того, Східне оперативно-територіальне об'єднання НГУ також початок внутрішню перевірку, за результатами якої боєць може бути звільнений.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Тернополі два копа зняли погони з-за очманілих куркулів - відчували себе королями

Як повідомляє портал «Знай.ua» За козла буде відповідати – на Богдана накатали заяву в поліцію за побиття

Також «Знай.ua» писав, що Стріляли над головою, ставили на коліна і взяли силою - в Кагарлику поліцейські катували дівчину