Саржин Яр у Харкові, який є улюбленим місцем відпочинку харків'ян, змінився до невпізнання і з часом може стати аналогом Центрального парку в Нью-Йорку.

Принаймні, такі амбіції – у авторів проекту реконструкції території, студії дизайну та архітектури SBM, про це передає Politeka.net з посиланням на місцеві ЗМІ.

Одним з авторів проекту є Ольга Клейтман, яка розповіла про те, що під час реконструкції вони вирішили мінімально втручатися в природу, а лише розчистити закутки і зробити хороше освітлення.

Саржин Яр, джерело: Politeka.net
Саржин Яр, джерело: Politeka.net

"Це буде водно-пейзажний парк, де можна почитати книгу, зайнятися йогою, просто відпочити без гучної музики і каруселей. Така собі "дача для всіх", – розповіла вона.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Вже після першого етапу реконструкції Саржин Яр помітно змінився і ризикує переплюнути кращі парки відпочинку не тільки Харкова, але і Києва.

Територію парку прикрашають сім озер, які розташовані на трьох різних рівнях. За словами директора Департаменту комунального господарства Олексія Багатія, чисту воду, яка йде з джерела, будівельники спробували взяти в певні архітектурні форми у вигляді озер, а також збільшили потік води.

Саржин Яр, джерело: Politeka.net
Саржин Яр, джерело: Politeka.net

В парку відновили навіс над джерелом, створивши всередині ілюзію зоряного неба, відремонтували бювети, купелі, розмістили декоративні навіси, металеві крісла, дерев'яні лежаки і нові світильники.

Особливу увагу привертає велодоріжка з естакадою протяжністю 3,5 км, яка з'єднує парк імені Горького з Павловим Полем. Завдяки конструкції велосипедисти можуть проїжджати над яром, не перетинаючись з пішоходами, щоб не заважати один одному.

Саржин Яр, джерело: Politeka.net
Саржин Яр, джерело: Politeka.net

В 2020 році планують об'єднати велодоріжки в Саржиному Яру і парку імені Горького з Лісопарком і зробити загальний веломаршрут протяжністю близько 30 км.

Так само хочеться приділити увагу незвичайною ігровій зоні для дітей - майданчик "Вулкан", яку малюки просто обожнюють.

Саржин Яр, джерело: Politeka.net
Саржин Яр, джерело: Politeka.net

Так само під час реконструкції не забули про удобства для мам, обладнавши кімнату матері і дитини поруч з інтерактивним ігровим комплексом.Так само, до послуг відвідувачів три туалети: зі сторони проспекту Науки, у районі бювету і біля пішохідної доріжки під канатною дорогою.

Ще відмінною рисою парку, від того ж парку Горького, є те, що у Саржиному Яру обладнують два майданчики для вихованців, щоб харків'яни могли вигулювати своїх пухнастих улюбленців.

Як тільки в місті нарешті потеплішає, доріжки Саржиного яру заполонять харків'яни і гості міста, адже для багатьох цей парк став улюбленим місцем відпочинку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові врятували руде диво, застрягле на дереві на два дні - господар, якби знайшовся

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Обличчя" Києва кардинально зміниться - Кличко готує граблі й лопату

Також «Знай.ua» писав, що У київських парках проводять акцію для тих, у кого "замість голови – ж*па", - "Заср*м місто разом!"