У Харківському районі ввели карантин через бездомного кота, який заражений сказом. Про це розповіли в будівлі "Сегодня" посилаючись на обласне управління Держпродспоживслужби.

Повідомляється, що в селищі Вільхівка заражений сказом кіт напав на двох місцевих жителів і покусав їх. Після цього в населеному пункті та прилеглих лісових і польових територіях був введений карантин.

За наданою інформацією, зараз всі сили місцевих служб кинуті на ліквідацію вогнища захворювання. Фахівці стверджують, що єдиним способом врятувати кота від сказу є вакцинація.

У Держпродспоживслужби підкреслили, що багато власників домашніх тварин вважають, що щеплення від сказу потрібно робити виключно собакам, оскільки вони хворіють частіше котів, однак насправді ситуація протилежна. Власників просять не нехтувати вакцинацією своїх домашніх улюбленців.

Варто зазаначити, що в квітні в Україні пройшла компанія вакцинація тварин проти сказу. До кінця місяця власники кішок і собак могли зробити їм щеплення у державних ветеринарних установах абсолютно безкоштовно.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, раніше під Києвом тхір завадив жінці потрапити в зал суду.

Як повідомляв портал "Знай.uа" в Запоріжжі небезпечні паразити нападають на людей.

Також Знай.uа" писав, що хлопець пригрів цуценя тигро-собаки і пошкодував про це.