Інженери з Харкова розробили захисні шоломи від коронавіруса для лікарів. Про це розповіли на сторінці майстерні "Гараж хаб" в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що ці шоломи являють собою повноцінні маски з вбудованою системою примусової фільтрації повітря (PARP, Powered Air Purifying Respirator), які необхідні для роботи в інфекційних відділеннях. Сам шолом складається з поліетиленової плівки і полікарбонату. Вони повністю захищають лікаря від контакту з тілесними виділеннями пацієнтів, які виникають при чханні і кашлі. Фільтр, встановлений в шоломах, здатний зупинити не менше 99% частинок розміром від 0,3 мкм. Для забезпечення лікаря киснем в шолом вбудована витяжка. Потужності акумулятора маски вистачає на 8-12 годин а зарядити його можна від звичайної розетки.

Вартість аналогів зарубіжного виробництва починається від тисячі доларів. Але харківські інженери змогли зробити собівартість виготовлення вітчизняних масок трохи менше двох тисяч гривень.

Інженерам "Гараж хаб" вдалося виготовити п'ять пробних шоломів, три з яких вже передані харківським лікарям. Варто підкреслити, що виготовити маски в майстерні вийшло завдяки допомозі небайдужих українців.

В майстерні розповіли, що в даний момент чекають відгуки від медиків для поліпшення свого продукту.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

[embed]https://www.facebook.com/garage.hub.kharkiv/posts/2828936713898606?__xts__

Нагадаємо, раніше українські інженери представили електричний фургон.

Як повідомляв портал "Знай.иа" інженери створили унікальний дрон-дирижабль.

Також Знай.иа" писав, що в мережі показали, як лікують українців від коронавіруса.