У Харкові та області запуск електричок, який планують відновити на одному з наступних етапів ослаблення карантину, опинився під загрозою через рекордну суму боргів. Як повідомили в АТ "Укрзалізниця", від Харківської області компанія не отримала 61,2 мільйона гривень за перевезення пільговиків.

Всього ж за минулий рік і перший квартал 2020 року міські влади в цілому по Україні заборгували понад 500 мільйонів гривень компенсації. "Укрзалізниця" отримала лише 20% від суми за послуги, надані пільговикам.

Укрзалізниця, скріншот: YouTube
Укрзалізниця, скріншот: YouTube

За словами в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, дана ситуація ставить під загрозу відновлення приміського сполучення.

"Закликаємо місцеві органи самоврядування, з якими укладено контракти, невідкладно погасити заборгованість. Це стане запорукою своєчасного і повного відновлення приміського залізничного сполучення в ваших регіонах після завершення карантину", — сказав Юрик.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

джерело: uz.gov.іа
джерело: uz.gov.іа

За даними "Укрзалізниці", найбільш великими боржниками за 2019 рік і за перший квартал 2020 року стали:

  • Київ, який не заплатив жодної гривні боргу в 59 мільйонів ;
  • Львівська область, яка заборгувала 61,4 мільйона;
  • Харківська область, чия заборгованість складає 61,2 мільйона гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Прем'єра закликали заборонити "Укрзалызнице" вводити в дію новий договір на перевезення

Як повідомляє портал «Знай.ua» Підвищення тарифів УЗ обвалить український експорт – Гройсман

Також «Знай.ua» писав, що При реформування "Укрзалізниці" ключове завдання - подолати корупцію - експерт