Харків'ян "порадували" міська влада та місцевий водоканал. З'ясувалося, що на 2021 рік тарифи за воду зростуть для всіх споживачів. КП "Харківводоканал" вже опублікував нові розрахунки, пише Вгороде.

Комунальне підприємство хоче, що мешканці платили більше 30 грн за кубометр води і за водовідведення. Зокрема, холодна вода коштуватиме 18,6 гривень за кубометр (+22,1% до теперішньої вартості), а водовідведення 11,03 гривні за кубометр (+19,7% до нинішньої ціни. На даний момент мешканці міста платять за холодну воду 15,23 грн за куб, а за водовідведення 9,22 грн.

Однак у КП "Харьковміськводоканал" заявили, що проведуть громадські слухання, які відбудуться 26 травня. Щоб потрапити на слухання потрібно заповнити та подати заявку встановленої форми. Захід буде проводитися онлайн, тому підключитися потрібно заздалегідь. Крім того, влада заявила, що заявки приймаються в електронному та паперовому вигляді до 25 травня.

Тарифи на воду в Харкові Фото: скріншот

Харків – не єдине місто, де заговорили про підвищення тарифів на воду в 2021 році. Неприємний сюрприз піднесли киянам і дніпрянам. До всього іншого в Києві почалися відключення води. Гарячу воду відключать у центрі столиці і на правому березі. Це обумовлено випробуваннями мережі подачі тепла в будинки. Мерія з цього питання вже висловлювалася і Кличко пояснив, що вже дане питання не можна відкладати інакше неможливо буде повноцінно підготуватися до нового опалювального сезону.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Підвищення тарифів у Києві заплановано на 2021 рік. Вартість води збільшитися до 27,35 грн за куб рідини разом з водовідведенням. Аналогічна ситуація розгортається і в Дніпрі. Після Нового року жителі цього міста платитимуть за воду 27,61 грн.

Нагадаємо, Знай писав, що в Києві відключать гарячу воду.

Знай повідомляв, що Київводоканал підніме тарифи на холодну воду.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі обговорюють підвищення тарифів на воду.