Харків зазнав чергового погодного штурму. Вітер з небувалою силою налетів на місто і завдав серйозної шкоди. Негода розігралася в ніч з 18 на 19 травня. В результаті поривів були повалені дерева, які в свою чергу стали причиною для руйнувань і пошкоджень інфраструктури міста. Про це повідомив Status Quo.

Про збитки і роботах, які ведуться для їх усунення розповіли в Департаменті житлового господарства Харкова. Як з'ясувалося, 10 дерев впали у дворах житлових будинків. Міські служби займаються распилкой повалених дерев та вивезенням.

Крім того, в парках та на вулицях міста впали ще два дерева. Їх також приберуть з проїжджої та пішохідної зон. Негода поламала великі гілки на деревах. Міські служби також будуть працювати над їх ліквідацією з вулиць міста.

У Харкові шквалистий вітер повалив дерева Фото: Status Quo

Варто відзначити, що синоптики обіцяли українцям шквалисті пориви вітру, які повинні прийти до нас з півночі Італії і Іспанії. У ДСНС попереджали бути обережними.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Крім того, синоптики прогнозували українцям на 19 травня погіршення погоди і дощі. У західних регіонах буде тепло – до 25 градусів, але пройдуть опади. При цьому вітер мав вщухнути і його швидкість не повинна перевищувати 7-12 метрів на секунду. Такою має бути погода в східних регіонах країни. Однак там температура досягне лише 15-17 градусів.

Також синоптики прогнозували погану погоду та на 18 травня. Тоді вони повідомляли про можливе шквалистому вітрі і просили українців бути обережними.

Нагадаємо, Знай писав, що погода на 19 травня в Україні не принесе очікуваного тепла.

Знай повідомляв, що синоптики попередили жителів Івано-Франківської області про майбутню негоду.

Нещодавно Знай передавав, що на Львівщині очікуються пориви шквалистого вітру.