Орджонікідзівський районний суд Харкова виніс вирок батьку й сину, яких звинувачували в жорстокому вбивстві чоловіка і канібалізмі. Відповідний документ був опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 11 жовтня 2018 року на вулиці Краснодарській, 173 знайшли обезголовлений і понівечений труп чоловіка. За даними огляду, у вбитого були відсутні ділянки м'яких тканин грудної клітки, черевної порожнини, спини, стегна і гомілки, а також частина внутрішніх органів. У ході оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося затримати підозрюваних у розправі - ними виявилися 41-річний батько і 20-річний син.

Обвинувачені у суді. Фото: РБК-Україна
Обвинувачені у суді. Фото: РБК-Україна

Як з'ясували слідчі, чоловіки познайомилися з екс-співробітником міліції на вулиці і запросили потерпілого в гості. Під час алкогольних узливань між ними відбулася суперечка про Антитерористичні операції. Син підійшов до опонента ззаду і обхопив руками, а батько в цей час перерізав гостю шию і наніс два удари в груди. Потім молодший з фігурантів відрізав трупу голову і частину м'яких тканин, а також вийняв серце, нирки, печінку та інші внутрішні органи.

У ході розгляду батько розповів, що син не винен у вбивстві і обмовив себе. Причиною своїх дій харків'янин назвав слова про жертви АТО. За словами обвинувачуваного, він почув образи на свою адресу, після чого попередив гостя, що той "може отримати по голові". Однак колишній правоохоронець дістав розкладний ніж і почав погрожувати господарю. У відповідь фігурант вдарив опонента своєю зброєю і добив його, "щоб не страждав". Чоловік також заявив, що "це м'ясо (зрізане з жертви - прим.ред) не їв".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Чоловік з ножем
Чоловік з ножем

Син, у свою чергу, зізнався, що обезголовив труп і відрізав м'язи ніг і спини. М'ясо він склав у каструлю, після чого сім'я пиячила з новим випадковим товаришем по чарці. Той не бачив тіла і не здогадався, що молодший з обвинувачених їв людські останки. Пізніше до них у гості приїхав дід хлопця. Він побачив сліди крові, але вирішив, що вони належать батьку і сину. Голову вбитого чоловік взяв за останки тварини.

Колишня дружина вбитого розповіла, що чоловік не зловживав спиртними напоями і брав активну участь у вихованні сина. Харків'янка повідомила, що після впізнання тіла вона страждає безсонням, а також головний і сердечним болем. Тому вона подала позов з вимогою компенсувати шкоду їй і малолітній дитині.

Суд врахував в якості обтяжуючої обставини той факт, що обидва фігуранти були в стані алкогольного сп'яніння. При цьому провину батька, на думку служителів Феміди, пом'якшує його участь в АТО, а також наслідки мінно-вибухової травми, отриманої під час служби в 109-му окремому гірничо-штурмовому батальйоні. Синові зарахували допомогу слідству.

Суд, скріншот: YouTube
Суд, скріншот: YouTube

Суд засудив обох харків'ян до 15 років позбавлення волі. У рахунок покарання їм зарахують час, проведений під вартою з 13 жовтня 2018 року. Крім того, фігурантів зобов'язали виплатити дружині і синові вбитого трохи більше півмільйона гривень. На даний момент рішення не набуло чинності і може бути оскаржено в апеляції.

Джерело: newsroom

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'янка відрізала голову 11-річної дочки і пішла гуляти голяка - шокуючі подробиці кривавого трешу

Як повідомляє портал «Знай.ua» Дідусь-канібал викрав чоловіка, який порушив самоізоляцію, і з'їв його

Також «Знай.ua» писав, що Родина сектантів вбивала жінок і готувала з них пиріжки: харчувався ними весь місто