Вікторія і Дмитро Мірошниченко змоделювали і зшили 30 захисних комбінезонів для лікарів швидкої допомоги. Тепер подружжя шукає тканину, щоб зшити більше.

Як йдеться в сюжеті Марини Верещаки для Суспільного, кравчиня Вікторія працює майже двадцять років, найчастіше шиє жіночі куртки і плащі. А ось місяць тому вона взялася зшити захисний комбінезон.

"Був сюжет, коли в медсестру в Київській області кинули "коктейль Молотова". Мене це вразило. Говорили, що вони - носії інфекції. Навіщо так робити? Допоможіть, захистіть. Захистіть фельдшерів, медсестер. Хто перший під удар? Перша - швидка допомога", - думає жінка.

Моделі в трьох розмірах змоделював її чоловік. Дмитро - розробник одягу для автомалярів.

"Це плащівка прогумована. Вона не пропускає вологу, нічого. Це у мене були залишки тканини з замовлень і я вирішив пошити медикам комбінезони. Вони хоч дійсно захистять - це не папір", - розповідає Дмитро.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На пошиття одного костюма йде три години роботи. Пів місяця тому подружжя передали харківським медикам перші шість комбінезонів. Дмитро каже: їхали без попередження і взагалі не розуміли, доречна така допомога: "Я думав, що ці шість штук, яку роль вони зіграють, допоможуть кому? При мені директор і заступник директора дзвонить бригаді "швидкої допомоги" і відразу повертає, вона приїжджає назад і тут же віддають ці комбінезони".

За два тижні подружжя пошили нову партію комбінезонів. У центр екстреної медичної допомоги везуть ще 24 костюма.

"Розуміючи, що пандемія може тривати довго, насправді, ми вдячні за будь-яку допомогу. Тому що розрахувати кількість використаних комбінезонів на майбутнє практично неможливо. Це багаторазові комбінезони, яким потрібна обробка - потім їх можна використовувати. Звичайно, це зручно - не потрібно утилізувати", - говорить директор Центру екстреної медичної допомоги Віктор Забашта.

Собівартість одного захисного комбінезона - близько 300 гривень. Більше костюмів Мірошниченко поки не можуть зшити - тканина закінчилася.

"Можливості є допомогти, бажання є, але немає тканини в даний час. І хочу звернутися до всіх: якщо кожен зробить хоч маленьку крапельку, то разом ми зробимо дуже багато", - підсумувала Вікторія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моз переплатив за протидію пандемії, скільки коштують біозахист і робочі костюми

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харківські таксисти наділи на машини гігантські маски, жоден вірус не пролізе

Також «Знай.ua» писав, що Хоч в Епіцентр можна? Моз спробував утримати українців будинку - "Ще трохи"