У Харкові в понеділок, 27 квітня, дощитиме і мокро. Про це повідомили на сайті Sinoptik.

Температуру повітря 27 квітня в Харкові передбачають близько 6-11 градусів тепла, а вночі охолоне до 10 градусів вище нуля.

Казково теплим цей день, 27 квітня, був у Харкові в 1967 році, тоді в місті нагрілося до відмінних 26,1 градусів вище нуля. А моторошно холодним – у 1956 році, коли мороз ударив до 2,6 градусів нижче нуля.

Нашими предками в цей шанувався святий Мартин-сповідника, папа Римський. В народі він отримав прізвисько Лисогона, а 26 квітня називали "Воронячим святом" – вважалося, що ворони купають своїх дітей і відпускають у власні гнізда.

Помічали, що в Мартинів день лисиці залишають старі нори і переселяються в нові. Крім того, вважалося, що до вечора лисиці сліпли і не могли бачити в темряві, але тільки в цей день.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Помітили, що якщо на Мартинів день тримається тепла погода, то початок наступного місяця довго буде холодним і дощовим. Також помітили, що до цього дня повертаються з вирію ластівки і стрижі.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.