Мережа продуктових супермаркетів «АТБ» не змогла стягнути 50 тисяч гривень з ветерана АТО, який «умив» продавця одного з магазинів курячими яйцями. Про це стало відомо з постанови суду, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Наголошується, що ще в 2017 році воїн-доброволець з Харкова Павло Помысов-Несмеянов в магазині «АТБ» зробив зауваження касиру, який обслуговує його російською мовою. У відповідь жінка в хамській формі заявила ветерану АТО, що "для спілкування українською йому необхідно їхати у Львів і там говорити з бендерами". Чоловік розлютився, розбив продавцю на голові кілька яєць і пішов з магазину.

Повідомлення про подію розмістив на своїй сторінці політолог Станіслав Федорчук. Тоді компанія «АТБ» зажадала 50 тисяч гривень за "шкоду діловій репутації" від автора публікації і від ветерана, по 25 тисяч гривень з кожного.

Скрін, Єдиний реєстр судових рішень
Скрін, Єдиний реєстр судових рішень

Суди першої та другої інстанції залишили позови «АТБ» без задоволення. Тоді компанія подала касаційну скаргу, але у Верховному суді встали на бік відповідачів, оскільки немає жодних доказів того, що повідомлення є наклепом.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, у Львові різко "запахло" Путіним на сьомому році війни.

Як повідомляв Знай.uа, "Путінський дух" осів у ліцеї Львова, українських дітей "накачують" російською мовою.

Знай.uа писав, російська в школи! Львів заполонили фанати Путіна, які прищеплюють дітям мова окупантів з пелюшок.