У Центрі зайнятості повідомляють, що за період карантину статус безробітного отримали 8,4 тисячі осіб, що на 50% більше, ніж за аналогічний період в 2019 році.

З початку введення карантину послугами служби зайнятості Харківської області скористалися 10,7 тисяч осіб, з яких статус безробітного отримали 8,4 тисячі громадян, що на 2,8 тисячі або на 50% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Безробітні українці, скріншот: YouTube
Безробітні українці, скріншот: YouTube


Як повідомляють у Державному центрі зайнятості, переважно безробітними стають люди 45 років і старше.

Кожен день служби зайнятості в пошуках роботи звертаються понад 500 безробітних, з них 40% харків'яни.

У період карантину зменшилася і кількість роботодавців, які пропонують вакансії. Зараз у базі даних служби зайнятості - 4,5 тис. актуальних вакансій. З 13 березня по 21 квітня за сприяння служби зайнятості роботу отримали 6,3 тис. чол. Найбільше працевлаштовано на сільгосппідприємствах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Безробітні, фото pixabay
Безробітні, фото pixabay

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Безробітним українцям на період карантину підготували "допомога" - коли і скільки

Як повідомляє портал «Знай.ua» Безробітним українцям збільшили соцвиплати на період карантину — хто буде отримувати 1000 грн

Також «Знай.ua» писав, що Як вплине додаткова тисяча гривень допомоги на субсидію — в Кабміні прийняли рішення