У Харкові в п'ятницю, 24 квітня, очікується дощова і похмура погода. Про це попереджають на метеорологічному сайті Sinoptik.

Температуру повітря 24 квітня в Харкові очікують близько 15-17 градусів тепла, а вночі опуститься до 12 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 24 квітня, був у Харкові в 1989 році, тоді нагрілося до 24,3 градуси вище нуля. А несподівано холодним – у 1954 році, коли морози досягли 3,7 градусів нижче нуля.

Згідно з народним календарем, цього дня, 24 квітня, шанувався святий мученик Антип, єпископа Пергамо-Асийский. Його ще називали Половодом, за те, що зазвичай до цього дня розливалися ріки. Якщо на Антипа річка не піднімалася, то знали, що врожаю хліба в цей рік не буде. Весну в такому випадку обіцяли пізню, а літо – неврожайні.

Якщо на Антипа з ранку прихопило морозом, а до вечора розпочався снігопад, то і весь квітень буде валити сніг.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ще одним «вмінням» Антипа було лікування зубів. Для того, щоб зуб не хворів, на нього клали срібну монетку, в якої потім робили дірочку, щоб підвісити до ікони. Вважалося, що в такому випадку зубний біль пройде дуже скоро.

Крім того, помічали, що до Антипову дня ведмідь прокидається і виходить з барлогу.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.