Українська антарктична експедиція перетнула протоку Дрейка і добралася до станції "Академік Вернадський".Це самий довгий і складний шлях в Антарктиду за всю історію українських експедицій.

"На "Вернадському" їх з нетерпінням чекали колеги з 24-ї експедиції, які отзимували там вже більше року, а також сезонний загін вчених, які перебувають в Антарктиді кілька місяців. Тому що за ситуацію у світі з коронавірусом і карантином у 25-ї експедиції була, напевно, сама довга і найскладніша подорож до Антарктиди", — розповів глава Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

25-та УКРАЇНСЬКА АНТАРКТИЧНА ЕКСПЕДИЦІЯ НАРЕШТІ ПРИБУЛА НА СТАНЦІЮ «АКАДЕМІК ВЕРНАДСЬКИЙ» Учасники 25-ї Української...

Geplaatst door Національний антарктичний науковий центр op Dinsdag 21 april 2020

Кілька днів полярники будуть розвантажувати корабель, на який в Чилі завантажили близько шести фур запасів продуктів, устаткування і палива. Після цього 24-а експедиція передасть станцію 25-ій і відправиться додому.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Харків'яни, які були відібрані для участі в експедиції:

  • Анна Соїна - гідрометеорологічні та океанографічні дослідження, 1982 р.,
  • Андрій Сопін - геокосмічні дослідження, 1982 р.,
  • Юрій Лишенко - дизеліст-електрик, 1973 р. н.

Всього в загоні – 12 учасників: сім вчених, лікар, кухар, системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв'язку.

Українські полярники фото: uac.gov.ua
Українські полярники фото: uac.gov.ua


Як повідомили в Національному антарктичному науково-дослідному центрі МОН України, подорож полярників тривала більше місяця – з 16 березня до 21 квітня. Це самий довгий і складний шлях в Антарктиду за всю історію українських експедицій. Через карантин українці в кінці березня з другої спроби дісталися до Чилі і змушені були провести 14 днів на обсервації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українські полярники знайшли щось неймовірне під льодовиком в Антарктиді

Як повідомляє портал «Знай.ua» "Якщо дружини дізнаються...": в антарктичній експедиції ряди українських дослідників поповнили жінки

Також «Знай.ua» писав, що Полярники зі станції "Академік Вернадський" показали унікальні фото: це треба бачити