У Харкові в четвер, 23 квітня, переважатиме сонячна погода, проте вночі можливі заморозки до 1 градуса морозу. Опадів не буде, кажуть на сайті Sinoptik.

Температура повітря 23 квітня в Харкові встановиться на позначці 11-13 градусів тепла, а вночі опуститься до 9 градусів вище нуля.

Казково теплим цей день, 23 квітня, був у Харкові в 1964 році, тоді прогрілося до 23,8 градуси вище нуля. А страшно холодним – у 1987 році, коли мороз досяг 1,9 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 23 квітня, шанувалися святі мученики Терентій, Помпий, Руф та інші. Терентія ще називали Маревним – вважали, що сонце в цей день сходить обов'язково в маревном ореолі. Якщо сонце з ранку червоніло, а серпанок була туманним, то чекали хлібний рік. А якщо небо ясне і чисте, то врожаю озимих чекати не варто – доведеться переорювати і засівати яру пшеницю.

Зазвичай до цього дня груша і дуб розкривають перші бруньки. У всю цвітуть нарциси, тюльпани, крокуси.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Якщо маленькі павучки виповзають на сонці – скоро значно потеплішає, а якщо павуки тримаються в куточку, загорнувшись в павутину, то ночами ще можливі нічні заморозки.

Різка зміна напрямку вітру з південно-західного до північно-східне не обіцяло дощів у найближчі пару днів.

Нагадаємо, безробітним українцям на період карантину підготували "допомога".

Як повідомляв портал Знай.uа, посуха в Польщі поклала край планам заробітчан, такого не було останні 100 років.

Також портал Знай.uа писав, що українцям дозволять гуляти в парках і скверах.