У Харкові в понеділок, 20 квітня, обіцяють хмарну погоду до самого вечора. Опадів не обіцяється, повідомили на сайті Sinoptik.

Температура повітря 20 квітня в Харкові не перевищить 7-9 градусів тепла вдень, і на такий же позначці застигне вночі.

Надзвичайно теплим цей день, 20 квітня, у Харкові був у 1943 році, тоді прогрілося до 28,5 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1979 році, коли морози досягли 1,8 градусів нижче нуля.

У народі в цей день шанувалися святий мученик Руфін, а також дівиця Акиліна, диякон і з ними дві сотні воїнів. Всіх їх зрадили мечу в 310 році нашої ери в місті Синоп, розташованому на Чорному морі, за відданість вірі.

Зазвичай слідкували у цей день за опадами – йшов дощ, то пшениця вродить погана, зате калина – хороша. У лісі шукали перші грибочки – сморчки. Зоряне і чисте небо вночі віщувало урожайний рік на ягоди та гриби. Сильні заморозки обіцяли урожай гречки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На Килини жінки несли до річок та озер старі сукні, шматки тканини – щоб прокинувся після зими русалкам було у що одягнутися. Щоб відлякати нечисть, носили з собою пучок полину – русалки її бояться.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.