У Харкові в неділю, 19 квітня, буде триматися похмура погода з невеликими заморозками. Дощу не буде, але і сонця – теж. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря 19 квітня в Харкові підніметься до 10-12 градусів тепла, а вночі похолодає до 9 градусів вище нуля. Казково теплим цей день, 19 квітня, був у Харкові в 1950 році, тоді пригріло до 25,6 градусів вище нуля. А неприємно холодним – у 1945 році, коли вдарили морози до 4,7 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 19 квітня, шанується святий преподобний Євтихій, архієпископ Константинопольський. Наші предки називали його Тихим – зазвичай у цей день погода була тихою і лагідною, вітри затихали, встановлювалося весняне тепло. Якщо погода не псувалася, говорили, що це обіцяє багатий урожай озимої пшениці.

Крім того, до цього часу зацвітали яблуні. Якщо ворони вибирають верхні гілки для своїх гнізд, то незабаром вода в річках сильно підніметься. Якщо дикі качки гніздяться біля кромки води, то бути літу сухим, а якщо навпаки – буде багато дощів.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.