Вже зовсім скоро найголовніше свято для віруючих - Великдень. Але вперше, українці не підуть святити святкові кошики в церкву через карантин. Щоб уникнути поширення коронавірусу, в Харкові на великодні вихідні посилять карантин.

Так стало відомо, що комісія з питань техногенно-екологічної безпеки рекомендувала ввести додаткові протиепідемічні заходи на період з 13:00 18 квітня до 6:00 21 квітня". В цей період вони радять максимально обмежити пересування громадян. Патрулювання міста буде посилено.

Олексій Кучер, скрін, відео YouTube
Олексій Кучер, скрін, відео YouTube


Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер закликав харків'ян на Великдень залишатися вдома. Також він звернувся до представників різних релігійних конфесій виступити з аналогічними зверненнями.

Губернатор також зазначив, що просто закрити храми неможливо з юридичних причин.

"Нам необхідно розуміти, що на сьогодні в державі введена надзвичайна ситуація, а не надзвичайний стан. При надзвичайному стані ми могли б обмежувати людей у правах, при надзвичайній ситуації ми не можемо цього робити", - сказав губернатор.

Пускати прихожан до храмів і на територію, вирішуватимуть самі керівники релігійних об'єднань.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в протягом більше 30 днів карантину в України близько 1-1,3 мільйони людей втратили постійне місце роботи.

Як повідомляв портал Знай.ua , святкування Великодня вдома може зупинити поширення Covid-19 в Україні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що в Україні очікується обвал цін на медичні маски – склади ломилися від пошитого.