У Харкові в суботу, 18 квітня, очікується похмура погода, сонце вигляне на небі тільки рано вранці. Опадів не очікують, кажуть на сайті Sinoptik.

Температуру повітря 18 квітня в Харкові обіцяють близько 9-11 градусів тепла, а вночі опуститься до 9 градусів вище нуля. Вночі можливі заморозки до 5 градусів нижче нуля.

Надзвичайно теплим цей день, 18 квітня, був у Харкові в 1920 році, тоді прогрілося до цілих 25,1 градуси вище нуля. А надзвичайно холодним – в 1895 році, коли морози впали до 4,7 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 18 квітня, поминался святий мученик і читець Феодул. Наші предки називали Федула Ветреником. Зазвичай у цей день піднімався теплий вітер, але цілком імовірно, що вдарять нічні морози. Разом з тим, справжніх холодів вже не буде до наступної зими.

Якщо на Федула йшли дощі, то влітку чекали безлічі грибів у лісі. Вважали, що якщо у цей день вимити вікна, то нечисть в будинок вже не потрапить. Прислухалися до вечірньої тиші – чекали першої пісні цвіркуна.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Якщо на відкритій місцевості всі звуки чутно виразно, то скоро почнеться сильний дощ. Птахи раптово замовкли – наближається негода, краще сховатися в безпечному місці.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.