У Харкові в четвер, 16 квітня, очікується похмура погода. Опадів вже не буде, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температура повітря 16 квітня в Харкові досягне 7-10 градусів тепла, а вночі потеплішає до 12 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 16 квітня, був у Харкові в 1972 році, тоді прогрілося до приємних 23,3 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1980 році, коли морози досягли позначки в 3,6 градусів нижче нуля.

За прикметами, на які орієнтувалися наші предки, особливу увагу приділяли льоду на озерах – якщо крижини тонуть, то весь рік буде важким.

До цього часу садівники приступали до посадки груш, слив, смородини, обрізки дерев і чагарників.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Вважали, що з льодоходом в річці прокидався водяний, тому на берег несли частування для нього – хліб, кашу, курячі потрухи. Ті, хто жив з риболовлі, підливали в річку масло – щоб водяній добрішими був і посилав багатий улов.

За церковним календарем відзначали день ангела Микити. Стежили – якщо ночі ясні, то бути сильним заморозків. Якщо перший грім приніс з собою похолодання, то все літо буде холодним. Перелітні птахи не тримаються на місці – незабаром погода сильно зіпсується.

Нагадаємо, раніше Україну накриє несамовита зима - в які регіони увірветься стихія перед Великоднем

Як повідомляє портал «Знай.uа» Погода на 14 квітня різко зміниться по всій Україні – дощі і сніг вперше за місяць

Знай.uа писав, що В Україну прийдуть морози, ДСНС попередила українців про кардинальну зміну погоди