У Хрьковской області більше 107 тисяч пенсіонерів старше 80 років отримали надбавку до пенсії. Про це повідомила «Місто Х» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Тетяна Піпченко.

«По Харківській області 107 416 осіб, кому за 80, цивільних і військових пенсіонерів, почали отримувати 500 грн. щомісячної доплати до пенсії. Для тих, у кого пенсії нижче «мінімалки», ми доплатили більше, ніж 500 грн., щоб підняти пенсію до мінімальної», - розповіла Тетяна Піпченко.

пенсіонери, скріншот з відео
пенсіонери, скріншот з відео

До того ж, повідомила заступник начальника ГУ ПФУ в області, вони готові виплатити квітневу разову допомогу в розмірі 1 000 грн. всім цивільним пенсіонерам харківської області, які отримують менше 5 000 грн. пенсії. Проте терміни початку виплат залежать не від ПФУ, а від депутатів Верховної Ради.

«Ми готові перераховувати - програми є. Але зможемо зробити це тільки після того, як будуть прийняті зміни до закону «Про державний бюджет», тоді тільки надійдуть гроші з держбюджету», - уточнила Тетяна Піпченко.

Популярні новини зараз
Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, уряд України анонсував початок виплат «карантинної» тисячі – з 1 квітня, але, оскільки депутати не змогли прийняти бюджетний законопроект, дату перенесли на 13 квітня.

Пенсіонери в Україні, скріншот: YouTube
Пенсіонери в Україні, скріншот: YouTube

«З наступного тижня будемо доплачувати по тисячі гривень тим, у кого пенсія нижче п'яти тисяч гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають всі такі пенсіонери», – зокрема, пообіцяв 8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль, розповідаючи про урядову програму виплат громадянам з низькими доходами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківським пенсіонерам дозволили "начхати" на карантин, але пощастило не всім

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харківський пенсіонери влаштували бойкот карантину, стоячи в черзі за газетами - кадри безумства

Також «Знай.ua» писав, що На Закарпатті бабуся померла з-за пляшки молока, за яку здерли п'ять пенсій