У Харкові для дезінфекції вулиць і приміщень від коронавірусу використовують аерозольний генератор, який розроблявся для військових цілей. Таке ноу-хау придумали в Національному технічному університеті "ХПІ".

За словами розробників, аерозольний генератор – розробка для військових, але добре зарекомендував себе в дезинфекції території і приміщень ХПІ.

Завдяки пристрою можна генерувати велику кількість дезінфікуючого туману, щоб з його допомогою проводити санітарну обробку поверхонь.

Розробники відзначають, що найефективнішим способом дезінфекції є розпорошення антисептичний засіб у вигляді туману – тоді воно заповнює всі щілини, рівномірно розподіляється навіть у важкодоступних місцях.

Фото: ХПІ
Фото: ХПІ

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Фото: ХПІ
Фото: ХПІ

Фото: ХПІ
Фото: ХПІ

Фото: ХПІ
Фото: ХПІ
Фото: ХПІ

Крім того, у такому випадку витрати засобу і часу на обробку значно менше, ніж при розбризкуванні або миття поверхонь.

Швидкість обробки при використанні туманогенератора - більше 600 літрів дезінфектора в годину.

Нагадаємо, місто під Львовом "відстрілюється" від вірусу сніговими гарматами, - "Жодного хворого".

Як повідомляв Знай.uа в Україні за карантину частіше стали займатися сексом 13% чоловіків і 5% жінок – опитування.

Знай.uа писав, Кличко встановив "усміхнені" білборди під час карантину за гроші киян - депутат Київради.