У Харкові, незважаючи на карантинні заходи, у Вербну неділю віруючі зібралися біля храму, щоб освятити гілочки. Про це повідомляє спільнота «ХС. Харків» в соцмережі Facebook, опублікувавши відповідне фото.

На знімку – віруючі городяни, які збилися в натовп біля одного з харківських храмів, порушуючи всі вимоги карантину по коронавирусу.

«Присвятити вербочку - це святе, але дистанцію можна було і дотримати. 625 мрн (медкомплекс)», - пишуть автори листа.

Фото: «ХС. Харків», Facebook
Фото: «ХС. Харків», Facebook
Фото: «ХС. Харків», Facebook

Фото: «ХС. Харків», Facebook
Фото: «ХС. Харків», Facebook
Фото: «ХС. Харків», Facebook

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

«Попа штрафонути, як підприємця, і яйця будуть в масках», «Ще поцілувати ікону і батюшці руку поцілувати, і буде вам щастя!», «Морг поруч. У крокової доступності», «Такими темпами нас буде скоро 5000 хворих. Чому під час карантину взагалі працює церква?», - обурюються в коментарях городяни.

«Так нехай йдуть, природний відбір ніхто не відміняв», «З якої такої заповіді християнин повинен у що б то не стало обов'язково йти в храм, незважаючи на те, що це може привести і його, і інших людей до смерті??!», «А в ліс або на ставок з родиною не можна. Там штраф припаяют», «А по вулиці неможливо пройти без маски, ні дітям погуляти не можна! Зате ось цей ідіотизм дозволено!!!», - додають коментатори.

«Так ми з карантину не скоро вийдемо», - журяться харків'яни.

Нагадаємо, як будемо святкувати Великдень на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.uа", читачам розповіли, що не можна робити в Страсний тиждень за церковним каноном і які обряди проводяться.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про Вербному неділю.