У Харкові в понеділок, 13 квітня, очікується сонячна погода. Дощів не буде, втім, як і заморозків, обіцяють на сайті Sinoptik.

Температура повітря 13 квітня в Харкові досягне 7-16 градусів тепла, а вночі трохи опуститься до 13 градусів вище нуля.

найтеплішим цей день, 13 квітня, був у Харкові в 1972 році, тоді повітря прогрілося до комфортних 22,9 градусів вище нуля. А найхолоднішим – в 1946 році, коли мороз досяг показника в 5,7 градусів нижче нуля.

Наші пращури у цей день вшановували відразу трьох святих. Отримували привітання з днем ангела Іони, Інокентія і Іпатії. Серед народу Іпатій шанувався як самовидець для пар, у яких не вдається завести дітей. Його ж просили вигнати з дому бісів і будинкових, які мали звичай в ніч на Іпатія нападати на сплячих людей і сідати їм на груди, щоб важко було дихати. Вважалося, що такий «візит» будинкового – до змін у житті, а почути його зітхання – до близької смерті.

Стежили за поведінкою птахів – якщо вони сиділи, нахохлившись, то погода незабаром сильно зіпсується. Прилетіли ранньою весною птахи мовчать, а не щебечуть – йде похолодання. Якщо птахи співали, але різко замовкли – наближається гроза.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.