У Харкові в неділю, 12 квітня, буде досить хмарно і прохолодно. Вночі очікуються заморозки – морози в повітрі можуть досягти 5 градусів нижче нуля. Дощу не обіцяють, зазначається на сайті Sinoptik.

Температура повітря 12 квітня в Харкові підніметься найбільше-до 10-12 градусів тепла, а вночі опуститься до 7 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 12 квітня, був у Харкові в 1972 році, тоді в повітрі повисли комфортні 22,4 градуса вище нуля. А найхолоднішим – в 1965 році, коли мороз доплівся до позначки в 6,0 градусів нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 12 квітня вшановується преподобний Іоанн Лествичник. У цей день наші предки вели спостереження за птахами: вгодовані, жирні дикі качки, які повернулися з теплих країв, передвіщали затяжну й холодну весну. Якщо вальдшнепи переривають міграцію на північ, скоро відчутно похолодає. На клені розкриваються бруньки, з'являються перші листочки.

Крім того, до цього дня втрачав свою магічну силу вінок, який плели з лікувальних на Степана, тобто 15 серпня. Протягом року з нього заварювали чай для лікування хворих. Вважалося також, що цей вінок відганяє від оселі злих духів.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.