Харківський зоопарк планує запустити масштабну реконструкцію за 74 мільйони гривень. За ці гроші в зоопарку реконструюють будівлі для хижаків і відкриті вольєри для левів, передає "2day.kh". Після масштабної реконструкції в будиночку у львів з'являться гойдалки та пісочниця.

По сусідству з левами будуть жити рогаті ворони. Стіна їхнього вольєру, розташована з вольєром львів, буде побудована з цегли та задекорована під природний камінь.

Харківський зоопарк, скріншот з відео
Харківський зоопарк, скріншот з відео

Зазначимо, що будівлі в яких зараз міститися хижаки були побудовані в 1925 році

"Привести його до нормальних зоологічним вимогам" необхідно розібрати існуючі конструкції та облаштувати нові. Зокрема, будівельники будуть заливати стрічкові бетонні фундаменти, стіни з керамічної цегли і утеплювати дах", - зазначили в зоопарку.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В будівлі для хижаків розташують приміщення для рогатих ворон, вольєри для левів і гієн, побудують проходи в вольєри для тварин, технічний коридор і тамбури, обладнують кормокухню, зали для відвідувачів, побутове приміщення, санвузол, душову для персоналу та приміщення для прибирального інвентаря. Крім того поруч з будівлею побудують котельню, якій будуть опалювати будиночки хижаків.

Для плямистих гієн зроблять вольєри з ударостійкого скла. Стіни будиночків гієн прикрасять дерев'яними дошками та скульптурним бетоном під природний камінь в самих же вольєра зроблять водойми глибиною 0,35 метра.

Завершити всі будівельні та озеленювальні роботи фірма-підрядник повинна до кінця 2021 року.

Нагадаємо, дніпряни повстали проти скандального цирку братів Гертнер.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на польському кордоні тиждень "маринують" тигрів.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Києві популярний ТЦ зганьбився через папуг.