Погода у Харкові в четвер, 9 квітня, буде мінлива – з ранку вигляне сонечко, а до вечора воно сховається за хмарами. Таким прогнозом поділилися на сайті Sinoptik.

Температура повітря 9 квітня в Харкові підскочить до 16 градусів тепла, а вночі трохи похолодає - до 10 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 9 квітня, був у Харкові в 1975 році, тоді в повітрі завмерли до 26,6 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1969 році, коли морози впали до 3,9 градуса нижче нуля.

Наші пращури у цей день вшановували мученицю Матрону Солунскую, яка заслужила свою славу тим, що продовжувала відвідувати церкву, незважаючи на всі заборони. У народі помітили, що до цього дня сніг подтаивал, а нічні заморозки робили його поверхня твердої, як наст. До цього часу більшість птахів, крім найбільш теплолюбивих, встигали повернутися з теплих країв. Зазвичай за ним віщували майбутню погоду – низький політ чайки обіцяв довгу суху погоду, якщо ввечері чути його крики – попереду ясний, сонячний період.

Крім того, дивилися на льодохід – якщо крижини йшли до дна або прибивалися до берега, то слід очікувати холодного, пізнього літа.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.