У понеділок, 6 квітня, харків'яни прокинуться під похмурим небом, але вже до вечора хмари розійдуться. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря 6 квітня в Харкові підніметься не більше, ніж до 11 градусів тепла. Вночі не має похолодати більше, ніж до 10 градусів вище нуля.

Надзвичайно теплим цей день, 6 квітня, був у Харкові в 1986 році, тоді потепліло до 23,9 градусів вище нуля. А несказанно холодним – в 1963 році, коли морози опустилися до 4,4 градуси нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, 6 квітня православні відзначають Переддень Благовіщення. Крім того, в цей день вшановували преподобний Захарія-чернець.

Наші пращури у цей день відзначали Хвалу Богородиці. Вважалося, що птахи до цього дня відкладають у гнізда перші яйця. Помічали, що якщо ніч з 5 на 6 квітня тепла, то і далі весна буде теплою. Якщо сніг встиг розтанути, то більше не випаде, а якщо все ще лежить, то лежати йому ще не менше тижня.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Увечері на дорозі до церкви, запалювали вогнища – щоб подорожні могли безпомилково знайти храм навіть у темряві. В церкву на службу йшли з насінням – освятити перед нової посівної.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.