У неділю, 5 квітня, в Харкові буде ясно з ранку і хмарно до вечора. Дощів не передбачається, повідомляють на сайті Sinoptik.

Температура повітря 5 квітня в Харкові досягне 10 градусів тепла, а вночі опуститься до 7 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день, 5 квітня, у Харкові у 1950 році, тоді прогрілося до 22,6 градусів вище нуля. А найхолоднішим – у 1987 році, коли морози сягнули 6,5 градуси нижче нуля.

За народним прогнозом погоди, наші предки в цей день вшановували преподобного Никона, ігумена Києво-Печерського монастиря. Після смерті преподобного поховали в Ближніх печерах.

Никон здавна вважався покровителем шашок. Помічали, що зазвичай до цього дня з теплих країв повертаються зяблики. Всіх перелітних птахів було прийнято зустрічати піснями, збіжжям та хлібними крихтами, щоб вони трималися ближче до садам. Якщо птахи повертаються з піснями, гучним щебетом і великими зграями, то весна буде щедрою, а літо – врожайним.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

В цей день було прийнято влаштовувати генеральне прибирання в будинку, приводити в порядок сад і двір.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.