У п'ятницю, 3 квітня, Харків відвідає сонячна і тепла погода. Опадів, ясна річ, не буде. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

Температура повітря 3 квітня в Харкові підскочить до 15 градусів тепла, а вночі трохи опуститься до 9 градусів вище нуля.

Незвично теплим цей день, 3 квітня, був у Харкові в 1975 році, тоді повітря прогрілося до 26,5 градусів вище нуля. А надзвичайно холодним – в 1965 році, коли морози досягли 4,8 градуси нижче нуля.

Шанований у цей день святий Кирило, єпископ Катанский. Народ називав Кирила «Дериполозом» - з-за того, що сніг до цього часу ставав пухким, і переміщатися на санях було вже важко. Крім того, зазвичай в цей день змінювали валянки на легшу взуття – ставало занадто мокро й тепло.

Помічали, що якщо схід сонця у цей день супроводжувався червоними колами в небі, то до кінця літа дозріє хороший урожай. Якщо від висхідного сонця розходилися жовті промені, то погода у цей день буде гарна і тепла.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На смородині до цього дня зазвичай набухають бруньки, в сади повертаються з теплих країв птахи, зокрема, білі плиски.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.