Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. У зв'язку з цим у всіх містах країни закрили майже всі громадські заклади, крім заправок, аптек і продуктових магазинів. Також на всій території України призупинили навчальний процес.

Такі жорсткі карантинні заходи торкнулися і закриття ринків. Але напередодні, МОЗ назвав умови для відкриття продуктових ринків на період карантину.

Відповідну постанову підписав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, вона опублікована на сайті відомства у вівторок, 31 березня.

продуктовий ринок, фото Pxhere
продуктовий ринок, фото Pxhere

Щоб відкрити ринки в різних містах країни місцевій влади потрібно дотримуватися кількох правил:

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

1) зареєстрований виробник харчової продукції;

2) перебування на ринку не більше одного відвідувача на 20 кв. м торгової площі;

3) можливість забезпечення дотримання відстані між покупцями в чергах не менше 1,5 метра.

Також ще МОЗ вимагає, щоб працівники ринків були забезпечені засобами індивідуального захисту. А також на ринках відстань між місцями торгівлі має становити не менше 3 метрів.

У разі якщо всі ці умови не будуть дотримані, то ринки в місті відкривати не можна, адже це може сприяти поширенню коронавірусу.

Нагадаємо, мій руки, танцюючи – копи незвичайним способом намагаються зупинити пандемію.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у скількох українців підозрюють коронавірус, цифри по областях.

Також "Знай.ua" писав, в Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірус відео.