На час карантину по всій Україні введуть додаткові виплати субсидіантам. Це зроблять шляхом збільшення на 50% соціальних нормативів користування електроенергією, природним газом, холодною і гарячою водою. Зазначимо, що ці норми будуть діяти тільки під час карантину, передає "Вечірній Харків".

За підрахунками Мінсоцполітики, кожна сім'я, яка має субсидії, отримає додаткову компенсацію на ці витрати – в середньому близько 300 гривень.

Нарахування субсидій, скріншот: YouTube
Нарахування субсидій, скріншот: YouTube


"Насправді все це дуже індивідуально. Все залежить від доходу сім'ї, від кількості спожитих послуг, від кількості чоловік в кожній родині. Чим більше людей, тим більше сумарний соціальний норматив, відповідно, тим сильніше виросте субсидія", - розповіли в департаменті.

На Харківщині чверть населення отримує субсидії. На початку цього тижня 21 тисяча домогосподарств отримали субсидії. Якщо ж в середньому кожен з них отримає додаткові 300 гривень, то тільки на Харківщині доплата становитиме 6,3 млн грн.

Щоб отримати ці надбавки, харків'янам нікуди звертатися не потрібно. Перерахунок буде зроблено автоматично за частину березня і частина квітня. Якщо ж карантин продовжать, то такі норми будуть діяти до його закінчення.

Якщо карантинні заходи будуть продовжені в травні, то всім без винятку громадянам, які отримують субсидію, вона автоматично буде продовжена з травня.

Нагадаємо, мій руки, танцюючи – копи незвичайним способом намагаються зупинити пандемію.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , у скількох українців підозрюють коронавірус, цифри по областях.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, в Зеленського розповіли, як пенсіонерам уникнути смертей від коронавірус відео.