У Харкові жінка пізно поверталася додому і на своєму шляху натрапила на грабіжника. Злочинця ловили по всьому району. А коли справа дійшла до суду – він так і не визнав своєї провини.

Історія сталася ще в січні 2019 року біля багатоповерхівки по проспекту Любові Малої. Близько 22.30 харків'янка поверталася додому з автобусної зупинки. Проходячи повз трансформаторну будку, помітила підозрілого чоловіка і прискорила крок. Той не розгубився і рвонув за жінкою, а коли наздогнав – став забирати пакети, які вона несла в руках. Дама виявилася не з боязкого десятка і своє майно не віддала. Тоді грабіжник перейшов на крайні заходи.

вуличні грабіжники
вуличні грабіжники

«В найближчому сміттєвому баку він взяв скляну пляшку з-під горілки, обігнав жінку спереду і кілька разів вдарив у лоб і по щелепі. Коли потерпіла впала, забрав шкіряну сумку, вартістю 1100 гривень. Всередині лежав шкіряний гаманець, 300 гривень і зарядний пристрій Powerbank за 300 грн.», - сказано в судовому документі.

В суді зловмисник не визнав своєї провини і доводив, що на жінку не нападав. За словами чоловіка, в той вечір він був на вулиці, назви якої не пам'ятає, тому що не місцевий. Відійшов у бік, щоб справити потребу, але коли почув за спиною крики «Стій, поліція!» - побіг. Поліцейські його наздогнали, але ніяких речей, які належать потерпілій , у нього не вилучали. А оскільки місце злочину було не освітленим, а потерпіла – інвалід по зору, вона могла переплутати і не впізнати нападника.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

грабіжник в місті
грабіжник в місті

Тим не менш «картину» підправив свідок-сусід, який курив на балконі під час злочину і бачив нападника, а потім вискочив на крик жінки.

Небайдужий сусід побіг за зловмисником, а по дорозі зустрів поліцейських, які патрулювали район. Ті поїхали в бік тікаючого грабіжника, намагалися зупинити його по мегафону і бачили, як той по дорозі викидав якісь речі.

До того ж, на суді з'ясувалося, що грабіжник багато разів був судимий за аналогічні злочини і за пару місяців до пограбування жінки вийшов після чергової «відсидки». Жовтневий райсуд Харкова днями відправив його на 6 років у в'язницю і зобов'язав виплатити потерпілій близько 2000 грн. матеріального і 5 000 грн. моральної шкоди.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Львові орудує банда в масках Шрека, оббирають до нитки - копи приголомшили несподіваним трюком

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Києві на Майдані орудує небезпечна парочка закоханих злодіїв - ховайте і без того пусті гаманці

Також «Знай.ua» писав, що Долари, рублі, євро! Хитрий киянин влаштував свій "обмін валют" і одягнув наручники